05. Aug

Kakova je situacija?

Dragi povrćoljupci, pozdrav!

Nema me internetno u zadnje vrijeme, što ne znači da se ne radi. Puno je novosti, pa da vam sve ispričam redom.

Dakle, vrt u Klani fino raste; biti će krastavaca, tikvica i pomidora. Teško je bilo proljeće, kiše, niske temperature i mraz koji je bio uništio prvi presad + Klana je na poštenoj nadmorskoj visini od 500+metara, tako da povrće tek sad počinje sazrijevati. Ovo je bila prva proljetna sezona, puno rada i puno živaca, ne ispada sve kako čovjek zamisli, ali to valjda tako ide s pokretanjem novog posla (tako kažu oni koji već fino uhodane poslove 😉 ), a meni nema nego da pičim dalje uz veliku vjeru u ono što radim. Što me dovodi do druge super-vijestice.

Gospoda pomidori. Sazrijevaju polako al’ sigurno. I uče me strpljenju. 😉

Druga novost je novi vrt! Uzeli smo zemlju na puno nižoj nadmorskoj visini, jako lijepi komad, ma što lijep, filmski i to na pet minuta od kuće! Tako da zasad čekamo kiše da padnu da natope zemlju kako bih mogla započeti s jesenskom sjetvom u novom vrtu. Radi se o jednom predivnom i zdravom komadu zemlje koji dugo vremena nije bio obrađivan i praktički govorim o livadi na kojoj trebam  izvesti malo čarolije uz pomoć kiše i pretvoriti ju u obradivu površinu.

Jesam li rekla koliko sam uzbuđena oko ovog komada zemlje?

Treća novost tiče se prodaje – odlučila sam prodavati svoje povrće isključivo na riječkoj tržnici. Zasad, kako povrće bude sazrijevalo , viškove ću nositi na tržnicu, a šibnut’ ću vam njuzić dan ranije. Prva prodaja će biti sutra, na riječkoj tržnici. Sazorilo je tikvica i krastavaca tako da sutra to nosim na placu.

Ljepotice!

Od tria krastavci-pomidori-tikvice, upravo su krastavci ti koji krenu najranije.

Ako ste sutra u điru, navratite. Ne mogu vam reći gdje ću biti stacionirana jer je mana neredovite prodaje na tržnici upravo manjak stalnog mjesta, ali čim novi vrt počne davati povrće, uzet ću jedno stalno mjesto na tržnici, tako da kip in tač! Do tada, bit ću nestalna Ana. NestalAna 😉 („Ovo „stal“ me podjeća na Sylvestera Stallonea i na Rockyja i naravno da pjevušim „Eye Of The Tiger“).

Samo hrabro!

Klikni baš tu i priušti si danas taj ultimativni treš-hit iz osamdesetih koji je idealan za jedan hepi-dens! 🙂

Vidimo se sutra za one koji će naletit’, čitamo se ubrzo za vas koji čitate,

A svi živili i stojte dobro!

Ana