07. Oct

Ovotjedne radionice u Povrću: “Jesenski pijat” i “Doručak”

Subota, 12.10.2019 // Radionica: Jesenski pijat

Kako se raznovrsno i zdravo hraniti, a da nije s okusom stiropora? Kako uključiti više povrća u obroke? Kako adekvatno pripremiti mahunarke, a da ne napuhuju? Koji su to trikovi da svaki dan imam zdrav i svježe pripremljen obrok, a da ne kuham tri sata koja nemam? Kako uključiti više zdravih namirnica u prehranu? Zašto je važna prehrana koja prati godišnja doba i kako bismo se trebali hraniti u jesen da podržimo naše tijelo u hladnijim danima? To i masu informacija uz nepčanu rapsodiju saznat ćeš na radionici koja je teorijsko-praktičnog tipa – kuhamo i jedemo, od juhe do deserta 🙂 .

Kad: subota, 12.10.2019. 10 -14 h

Gdje: Moja kuhinja, Opatija

Cijena: 300 kn

Radi se u malim, individualiziranim grupama i zbog ograničenog mjesta, rezervacija je obavezna na  [email protected] (ili ispuni “kontakt” formu).

S jučerašnje radionice je ostalo skuhanog slanutka i fažola. Imala sam i svježe šitaki gljive u frižideru. Za po ure je nastala ova brzinska i fina delicija.

Nedjelja, 13.10.2019 // Radionica: Doručak

Doručak je važan dio dana, meni se dan upravo po doručku poznaje, a na radionicama se često dotičemo upravo tog pitanja. Ujutro mi je važno pojesti nešto kvalitetno što će me dugo držati sitom kako bih izbjegla energetske oscilacije i iznenadne, nadasve po okolinu neugodne napadaje gladi koje možemo svesti pod krilaticu „gladna i nervozna“. U prehrani je važna raznovrsnost, a doručak se nažalost danas, zbog manjka vremena uglavnom svodi na brašnaste proizvode iz pekarluka.

Na ovoj ću radionici pokazati nekoliko finih varijacija meni omiljenih doručaka. Miješat ćemo, kuhati, peći, nepce će nam mljackati slano, toplo, slano, slatko, hrskavo. Naravno, ti doručci funkcioniraju i kao marenda u taperveru „za na posao“. Kao i uvijek, namirnice su organskog uzgoja, cjelovite i sezonske, dio će biti iz mog vrta. Na radionicu su dobrodošli svi, bez obzira na vrstu prehrane – etikete su nevažne. Svatko će uzeti ono što mu se sviđa i implementirati u svoje postojeće prehrambene navike.

Nakon ove radionice, doručci više neće biti isti!

Kad: nedjelja, 13.10.2019. 10 -14 h

Gdje: Moja kuhinja, Opatija

Cijena: 300 kn

Radi se u malim, individualiziranim grupama i zbog ograničenog mjesta, rezervacija je obavezna na  [email protected] (ili ispuni “kontakt” formu).