30. Sep

Ovotjedne radionice u Povrću: vrtlarimo i doručkujemo!

Petak, 4.10.2019 // Radionica: Jesenski radovi u vrtu

Iako najčešće mislimo kako vrt u ovo doba polako tone u san i kako će spavati sve do idućeg proljeća, kad će započeti nova vrtlarska sezona, to je samo djelomično točno. Naime, nova vrtlarska sezona počinje upravo sad – ujesen. Sad je idealno vrijeme za određene radove zbog kojih će proljetno bujanje biti još bujnije. Oni koji imaju vrtove će saznati što se radi i sadi u ovo doba, a oni koji tek planiraju vrt za iduću sezonu, sad je vrijeme da krenu u akciju umjesto da čekaju proljeće.

Stvarajmo vrtove!

Prefine!

Kad: petak, 4.10.2019. 16.30 – do mraka

Gdje: Najljepši dolčić na svijetu, Rubeši

Cijena: 100 kn

Najava obavezna na [email protected] (ili ispuni “kontakt” formu).

—————————————————————————————-

Nedjelja, 6.10.2019 // Radionica: Doručak

Doručak je važan dio dana, meni se dan upravo po doručku poznaje, a na radionicama se često dotičemo upravo tog pitanja. Ujutro mi je važno pojesti nešto kvalitetno što će me dugo držati sitom kako bih izbjegla energetske oscilacije i iznenadne, nadasve po okolinu neugodne napadaje gladi koje možemo svesti pod krilaticu „gladna i nervozna“ 🙂 . U prehrani je važna raznovrsnost, a doručak se nažalost danas, zbog manjka vremena uglavnom svodi na brašnaste proizvode iz pekarluka.

Na ovoj ću radionici pokazati nekoliko finih varijacija meni omiljenih doručaka. Miješat ćemo, kuhati, peći, nepce će nam mljackati slano, toplo, slano, slatko, hrskavo. Naravno, ti doručci funkcioniraju i kao marenda u taperveru „za na posao“. Kao i uvijek, namirnice su organskog uzgoja, cjelovite i sezonske, dio će biti iz mog vrta. Na radionicu su dobrodošli svi, bez obzira na vrstu prehrane – etikete su nevažne. Svatko će uzeti ono što mu se sviđa i implementirati u svoje postojeće prehrambene navike.

Nakon ove radionice, doručci više neće biti isti!

Genijalna ekipa sa subotnje radionice – pijati pomazani! 🙂

Kad: nedjelja, 6.10.2019. 1014 h

Gdje: Moja kuhinja, Opatija

Cijena: 300 kn

Radi se u malim, individualiziranim grupama i zbog ograničenog mjesta, rezervacija je obavezna na [email protected]  (ili ispuni “kontakt” formu) do petka navečer.

Zelenjava iz vrta ubrana doslovno pola ure prije same radionice – neprocjenjivo!