10. Jan

Radionica kuhanja: Klopam zdravo i fino! 4. 2. 2017.

S novom godinom dolaze možda neke nove odluke, možda i koja kilica više (što nije uvijek nužno negativno), a možda samo želja da se nauči kuhati na jedan drugačiji način. Eto prilike!


Naučite kako pripremati zdravu i finu hranu! Danas nije problem doći do recepata niti do namirnica, ali ono najvažnije je sama struktura prehrane – kako izabrati prave namirnice, adekvatno ih pripremiti te strukturirati pijat da nam on u svakom obroku osigura potrebnu energiju i zdravlje, a da pritom to što jedemo veseli i naše nepce? Tijelo traži različite stvari tijekom godine; u proljeće ga možda više čistimo, ljeti ga hladimo, a u jesen i zimu ga grijemo. Koje namirnice odabrati u ovo zimsko doba i kako ih pravilno i fino pripremiti? Moj način kuhanja temelji se na makrobiotičkom pristupu prehrani koji njeguje prirodnu, cjelovitu i sezonsku hranu, po mogućnosti lokalno-uzgojenu, dok se izbjegava rafinirana, nutiritivno osiromašena hrana, obogaćena umjetnim zaslađivačima, aditivima, kao i hrana uzgojena na pesticidima.Dakle,fina hrana u što prirodnijem obliku! Radionica je teorijsko/praktičnog karaktera; uz malo priče pripremamo cjeloviti, zdravi i fini obrok uz prateći zdravi desert, te naravno  klopamo sve što skuhamo!

Vrijeme i mjesto održavanja: subota, 4. veljače 2017., Udruga „Demetrin zeleni kutak“, Rijeka, Milana Butkovića 2, 10-13 h
Predviđeno trajanje radionice: 3 sata
Cijena: 200 kn po polazniku/ici
Prijave obavezne na: [email protected] ili FB: „Anino povrće“ ili na
098 172 1564

Imaš pitanje? Slobodno cimni/pošalji poruku.

Mila zvučna kulisa za današnji post: https://www.youtube.com/watch?v=rDXzLeFUkpc

Živili!

Ana