26. Mar

Radionica proljetnog kuvanja!

Došlo nam je proljeće. Zimina je ostavila svoj trag na rupicama kaiša. Portali bombardiraju s detoksima, šmetoksima, magične namirnice, klistiri, čarobna sredstva koja čiste bolje od Domestosa. Tu su raznorazni magični napitci sa suzama djevica s Madagaskara koji prže celulit u “samo tri koraka” i čiste jetru u sedam dana. A i bliži se onaj grozni trenutak od kojeg svi zaziremo – trenutak skidanja u kupaći pred punom plažom jer nema gore od procjene nepoznatih ljudi koje ne znamo i realno, za čije mišljenje nas boli briga ali nema veze, to prvo skidanje, dok si bijel k’o zid stomatološke ordinacije i još imaš ona pudingasta stopala pa guzaš do plićaka k’o nespretan potomak pingvina i kita –  pomozBog.

Šalu na stranu. Proljeće je vrijeme buđenja. U proljeće se iz hibernacije budimo i mi i priroda. To je idealno vrijeme za mijenjanje prehrambenih navika i proljetno čišćenje tijela + u proljeće imamo prirodan poriv za laganijom hranom u usporedbi sa ziminom. Dođi na ovu proljetnu radionicu i upoznaj se s hranom i načinima pripreme koji su karakteristični baš za proljeće. U proljeće smanjujemo dužinu kuhanja, polako ubacujemo više kraćih načina pripreme koji nas osvježavaju –kuhamo na „proljetni“ način! Da, i proljeće je idealno vrijeme da ubaciš masu povrća u prehranu. Ne znaš kako? Dođi. Karakteristično za proljeće je pregršt zelenog lisnatog povrća, pogotovo onog samoniklog. To „zeleno“ je idealno za laganu čistku naših tijela koja su se preko zime opustila i u većini slučajeva, malo i preopteretila zimskom hranom, onim božićnim materinim kolačima, kroasanima-iz-pekare-koje-mogu-pojesti-jer-je-zima-i-nosim-široke-hlače-pa-se-koja-kilica-ne-kuži, pive koja baš voli nataložiti se trbuhu i stvoriti šlaufić…  Zeleno lisnato je prava mala tvornica dobrih tvari koje naše tijelo voli!

Da ne duljim, javi se mejlom/telefonom/fejzbukom/instačem i prijavi se na radionicu proljetnog kuvanja! Da, i radionica je teorijsko-praktičnog tipa, red priče, red kuhanja i sve što skuhamo, klopamo.

Mjesto i datum: Moja kuhinja, Opatija, subota, 31.3. od 10-13 sati.

Cijena: 250 kn

Živili i stej bjutiful,

Ana