09. Jun

Vrtlarske radionice u lipnju

Ove godine napokon imamo pravo proljeće – red kiše, red sunca, red jakne, red kratkih rukava. Ljetno nam je pred vratima, a vrt je u punom pogonu. Nadam se da vam je vrtlarska sezona uspješna i da vas vrt veseli.

Vrtlarske radionice na koje se možete prijaviti tijekom lipnja su:

13.6. subota, 8-10 h // “Priprema zemlje, sijanje i presadnja biljaka“

Kako pripremiti i obraditi zemlju? Vile, motika, motokultivator? Koje alate koristiti? Kako i što sijati? Odgovori na sva vrtna pitanja i nedoumice.

15.6. ponedjeljak, 18-20 h // „Pomidori – uzgoj i njega“

Pomidori su kraljevi vrta. Kad dođe sezona pomidora, tikvice, krastavci, salate, paprike, ma sve pada u drugi plan. Da su životinje, pomidori bi bili kućne mačke. Treba im dohrane, njege pa skidanje zaperaka, pa maza. Uvijek su problem gljivična oboljenja. Čim dođe prva ljetna sparina, svi smo na nogama – kako su pomidori. Na ovoj radionici se bavimo našim ljetnim vrtnim zvijezdama.

20.6. subota, 8-10 h //   „Priprema i obrada zemlje – ljetna sjetva“

Okej, pomići, tikvice, krastavci rastu. A što dalje sijati preko ljeta? Kako se pripremiti za ljetnu sušu i ljetnu sjetvu i što i kako uzgojiti da tamanimo vrtne plodove sve do jeseni i prvih kiša u desetom mjesecu?

27.6. subota, 8-10 h // „Njega plodova“

U ovu skupinu spadaju pomidori, krastavci, tikvice, paprike, balancane. Malčirati? Zalijevati? Zaperci? Pinciranje? Dohrana? Tona pitanja, tona odgovora za naše ljetne kompiće koji nas toliko vesele.

Gdje: Kastav (Rubeši)

Cijena: 250 kn/osoba

Prijave: mejl na [email protected] (ili ispunite “kontakt” formu) // 098 172 1564 

Živili!