25. Nov

Zimske radionice kuhanja

Na meniju se ovaj tjedan nalaze dvije radionice kuhanja. U subotu kuhamo na radionici “Klopamo sezonski: klopamo zimski”, a u nedjelju pripremamo radionicu “Brzopotezna sezonska jela”.

Subota, 30.11.2019 // Radionica: Klopamo sezonski: klopamo zimski

Vrijeme je za upogoniti pećnicu. Vrijeme je toplih čajeva i fotki s Instantgrama u kojima se vide samo ženske ruke sa zericom predugim rukavima koje grle šalicu toplog napitka.

Jesen na instatgramu.

Kako na zdravi ali fini način progurati kroz ziminu i kako strukturirati zimski „zdravi pijat“? Izgubili smo kontakt sa sezonskom prehranom jer nam je sve dostupno čitave godine. Najnormalnije nam je jesti pomidore u siječnju. Zašto je važno prehranu uskladiti s godišnjim dobom? Koje su to namirnice, a ponajviše povrće, koje se jede tijekom hladnih dana? Kako raznovrsno, fino i adekvatno pripremiti namirnice da nam tijela naša lijepa fino zagriju i okrijepe? Ovaj put uz zeru teorije i priče, okusni pupoljci zaronit će u carstvo fine i bogate juhe, pa heljde, kiselog kupusa, već famozne „pickless preše“ u koju se apsolutno svi zaljube.. Skuhat ćemo potpuni obrok, a naravno, bit će i dezertić za kraj.. 

Zima je lijepa, neka nam zimski pijati budu još ljepši i bogatiji!

Batatasti složenac. Radimo ga na nedjeljnoj radioni.

Kad: subota, 30.11.2019. 1014 h

Gdje: Moja kuhinja, Opatija

Cijena: 300 kn

Radi se u malim, individualiziranim grupama i zbog ograničenog mjesta, rezervacija je obavezna na [email protected]  (ili ispuni “kontakt” formu) do petka u podne.

——————————

Nedjelja, 1.12.2019 // Radionica: Brzopotezna sezonska jela

Zima je pa ne možemo živjeti samo na salati nego nas pita „jaču“ hranu, a vrijeme je danas nažalost luksuz. Što i kako skuhati, a da je zdravo i brzo gotovo? Imati na stolu kvalitetan, zdrav i raznovrstan obrok, a da nisi pola dana u kuhinji je bez beda izvedivo ali je nesumnjivo stvar dobrog planiranja i organizacije.

Na ovoj radionici, osim što ćemo se baviti organizacijom i planiranjem obroka, skuhat ćemo četiri jela, tipične zimske pripreme. Upalit ćemo pećnicu i pripremit ćemo fini složenac, skuhat ćemo bogatu zimsku maneštricu, pripremit ćemo zdravu i skroz drugačiju tjesteninu, a složit ćemo i jedan fini, bogati brzopotezni pijat u koji će u kratkom roku stati i nekoliko vrsta povrća, mahunarke i cjelovite žitarice. Više od samih recepata koji su sekundarni, u ovoj radionici ću primarno s vama podijeliti principe kuhanja koji će vam uvelike olakšati organizaciju i pripremu, pa tako i samo kuhanje. Zdrava klopa nije bauk, a nije niti s okusom stiropora! 

Kad: nedjelja, 1.12.2019. 1014 h

Gdje: Moja kuhinja, Opatija

Cijena: 300 kn

Radi se u malim, individualiziranim grupama i zbog ograničenog mjesta, rezervacija je obavezna na [email protected]  (ili ispuni “kontakt” formu) do petka u podne.